Våra andra hundar

Dusti

Vi har två hundar till förutom Pixy. Det är Pixys valp från kull 1, Dusti, och en border collie som heter Tazza.

KORAD Sheepeye's Lady-Love Fairy Dust - kallas Dusti - reg.nr SE42608/2011

Dusti är en aussietik som vi behållit från Pixys första kull. Hon har tävlat lydnad och har ett andrapris i klass 1 och Very Good på utställning. Dusti är en tjej som är mycket samarbetsvillig och koncentrerad när vi tränar. Hon tränas i spår, uppletande, lydnad och agility. Hon är inte störningskänslig, bryr sig för det mesta inte alls om det händer något bredvid planen när vi tränar lydnad. Hon är en härlig träningskamrat. Dusti har väldigt lätt för att koppla av när inte arbete erbjuds.

Dusti har genomfört mentalbeskrivning (MH) på Solna-Sundbyberg BK den 5 oktober 2013 med etta på skott. Det är den bästa värdesiffran på MH. Etta innebär att hunden är helt oberörd av skott.

Dusti är också godkänd på mentaltest (MT) med femma på skott, vilket är den bästa värdesiffran på mentaltest. En femma på MT innebär att hunden är helt oberörd av skott. Eftersom Dusti efter MT:t även har fått en godkänd exteriör genom exteriörbeskrivningen kan hon numera tituleras KORAD.

 

RLD N, RLD F, RLD A, RLD M - Ullbitens Tazza - kallas Tazza - reg.nr V1445/2004

Tazza, en border collie, har tävlat agility klass 3 i både hopp- och agilityklass och hon är en suveränt duktig agilityhund och överhuvudtaget en väldigt duktig arbetshund. Hon har tagit många SM-pinnar i agility samt också tävlat i Lag-SM i agility två år i rad. Hon har även blivit Distriktsmästare i Stockholmsdistriktet i agility år 2008 samt kvalificerat sig till Folksam Cupfinal i agility. År 2010 blev hon klubbmästare i Haninge BK i agility- och hoppklass. År 2014 blev Tazza årets agilityhund i klass 3 på Haninge BK. Hon är även uppflyttad till högre klass spår och uppflyttad till klass 3 i lydnad. Tazza är också tävlad i rallylydnad och har blivit rallylydnadsmästare i Mästarklassen, efter tre kvalificerade resultat.

Vallning har vi också ägnat oss åt en hel del. Vi brukar spåra och köra uppletande kontinuerligt eftersom Tazza behöver det. Tazza älskar att arbeta med nosen och hon är en bra spårhund.

Sheepeye's Lady-Love Fairy Dust - "Dusti"
Tazza vår/sommar 2016
Tazza oktober 2016 när hon blivit Mästare i rallylydnad 12 ½ år gammal!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 18:03

söta jamy

...
08.07 | 03:35

Hej, Vi är en familj som är intresserade av en valp. Er senaste kull ser fantastisk ut. Är alla redan tingade eller finns några kvar?
Vänliga hälsningar Jill

...
06.07 | 12:33

Blir så glad att se hur ni aktiverar och miljötränar de små, kram, kram!!!

...
02.07 | 23:15

Nawww vilka sötnosar!

...
Du gillar den här sidan