Information - kull 4

Taraelius Mighty Cane DNA-VP. HD A, ED ua, ögon ua. MDR +/+ (fri), fulltandad - bett u.a. Cane är född 25 oktober 2006

Kommande valpar från denna kombination kan aldrig utveckla de vanligaste formerna av PRA; CEA; CH eller HSF4 (ärftlig katarakt). Pixy är DNA-testad och kan inte själv utvecka det och inte heller ge det till sina avkommor.

Valparna från denna kombination blir MDR1+/+ (fri) eller MDR1 +/- (bärare). MDR1 är överkänslighet mot vissa läkemedel men är man medveten om det går det att undvika. Pixy är DNA-testad och är endast bärare och Cane är fri.

 

Pixy är parad, hon är konstaterat dräktig. Detta blir Pixys sista kull. Ultraljud togs 13 april. Veterinären såg fyra valpar på samma bild men det kan finnas fler 🙂. Valparna väntas i mitten på maj. Den 16:e maj har det gått 9 veckor men de tidigare kullarna Pixy fått har kommit 2-3 dagar tidigare än beräknad. Det betyder att det är sannolikt att de föds runt Kristi Himmelsfärdsdag!

Vi har varit i Holland och parat. Hanen vi parat med heter Taraelius Mighty Cane. Han är en röd trefärgad hane. Han är naturligt NBT, vilket innebär att alla svanslängder kan förekomma på valparna.

Alla valparna kommer bli röda trefärgade. Troligt att de blir i olika röda nyanser med tanke på Pixys tidigare kullar.

Cane är en otroligt social och trevlig hane. Vi träffade flera döttrar till honom och de var lika sociala och trevliga dom. 

Cane är uppfödd i Tyskland på kennel Taraelius. Kennelns mål var att föda upp arbetande aussies inom vallning och annat arbete. P.g.a. sjukdom har de nu slutat med uppfödning. Deras sista kull föddes i dec 2014. Karin Elbers i Holland är ägare till Cane. 

Cane bor på en liten gård i Holland tillsammans med tre andra aussies, husse och matte samt två pojkar i familjen. De har en del djur - kor och höns bl.a. Cane arbetar praktiskt med vallning av korna tillsammans med husse. Det är hans uppgift. Cane är alltid med på noterna när det gäller arbete, vad för slags arbete hans husse än tilldelar honom. Cane har flera Asca vallchampions från USA i sina linjer, hans farfar t.ex. är den kända hanen HOF WTCH Mistrettas Painted Lizard DNA-CP. Canes mor Faith har ASCA-meriter inom lydnad och spår samt inom lydnad i Holland. Dessutom har hon arbetat med vallning och SAR (Search and rescue dvs som räddningshund) och som terapihund. Hon har även tävlat i agility och hållit på med frisbee. Canes far Cash har följt i sin fars, Lizards fotspår, och använts för praktisk vallning.

Cane är stabil, orädd, samarbetsvillig och väldigt lekfull. Han har stor arbetslust och glädje i att arbeta och är överhuvudtaget en mycket trevlig och glad prick! Han är inte rädd för höga ljud eller skott.

Cane har fått en kull i Sverige förut där tre av fem hundar är godkända på mentaltest - en av dem har godkänd exteriörbeskrivning och har därmed fått titeln korad. Alla har A-höfter och godkända armbågar.

Australian shepherdklubben i Holland tillhandahåller en omplaceringstjänst för aussies i Holland. Familjen Elbers fungerar som jourhem där, vilket innebär att de tränar hundarna så att en framtida ägare kan klara av hunden. Det kan innebära långa vistelser för en aussie, beroende på vilket eller vilka problem den har (om den har några). Cane fungerar där som en trygg flockledare.

 

Så här skriver Karin Elbers själv om Cane:

"I think Cane is a great dog in body but also in behavior. It goes well with all dogs and also with children and adults. He is enthusiastic and a hug bear. He likes to work with Koos*  with the cows. And also agility he thinks is fun! A dog with always a "smile" on his face!" 

* Canes husse, vår anmärkning

 

 

Vi hoppas och förväntar oss att valparna i denna kull blir samarbetsvilliga, glada, stabila, sociala och lekfulla individer med stor arbetsmoral och kapacitet för de högre klasserna i olika discipliner. Vi tror och förväntar oss också att de blir exteriört korrekta samt att de får goda vallanlag.

Denna kombination ser vi fram emot. Pixy och Cane har mycket gemensamt - de har stor arbetslust och är trygga och glada individer - sociala. De är även orädda och miljösäkra. Stabila aussies. Båda är avlade för arbete. De har också exteriören. 

Cane och Pixy när det begav sig!
Canes pappa Gearhart's American Express DNA-VP svart trefärgad, minimal vit, HD: A, MDR +/+ (fri)
Canes mamma Lovin Faith Of Cawarra Homestead CD, GG-1, DNA-CP - red merle med tan och vit - HD: A - HSF4 normal/normal, MDR +/+ (fri från föräldrar)
Faith vallar
Faith
Faith
Faith

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Annika | Svar 08.04.2015 00:03

har en crossvalp i sikte men ska ni ha ytterligare av honom köper jag jättegärn a en av er nu ,men måste svara henne typ i morgon så please SNÄLLA svara :)

Barbro Lund | Svar 19.05.2013 21:18

Pappa Cross ser fram emot resultatet

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 18:03

söta jamy

...
08.07 | 03:35

Hej, Vi är en familj som är intresserade av en valp. Er senaste kull ser fantastisk ut. Är alla redan tingade eller finns några kvar?
Vänliga hälsningar Jill

...
06.07 | 12:33

Blir så glad att se hur ni aktiverar och miljötränar de små, kram, kram!!!

...
02.07 | 23:15

Nawww vilka sötnosar!

...
Du gillar den här sidan