Köp av valp

Cross och Pixy
Pixy nyfiket utforskande. 8 veckor

Vid köp av valp från oss följer support från vår sida under hundens hela livstid - under denna tid siktar vi också på och hoppas på en god kontakt med varje valpköpare. Vi vill att hunden röntgas, både höfter och armbågar samt gör ett MH.

Vårt mål med vår uppfödning är att bevara aussien som den brukshund den är samt att föda upp sunda, friska och rastypiska hundar. Ett annat mål är att hundarna i sitt kommande hem ska utvecklas till lyckliga, välmående hundar som fungerar väl i de familjer de lever i. En förutsättning för det är att hunden får det den behöver både vad gäller mental stimulans, den träning den behöver samt motion. Den behöver också en fast hand.

För att en aussie ska fungera väl i vardagen behöver den arbeta, då i någon form av bruksarbete och eller vallning. En aussie kan också fungera utmärkt väl som tjänstehund. Den passar också bra till lydnad, agility och rallylydnad... Den är mångfacetterad och är alltid med på noterna! Den ska inte lämnas ensam mer än nödvändigt.

Vi prioriterar i första hand valpköpare som har som mål att tävla med sin hund. Inte för att det är ett självändamål att tävla utan för att vi tror att det är den bästa grunden för ett innehav av en aussie, eftersom den kräver aktivering.

Personer som tidigare tävlat och tränat egen hund i bruks, vallning och lydnad e.dyl. och/eller intresse för tjänstehund har företräde. Ett stort intresse för att aktivera sin hund på dessa sätt måste i vilket fall som helst definitivt finnas. En bra grund är att träna/tävla i bruks och/eller vallning och lägga till lydnad, agility e.dyl. Alternativt tjänstehund - huvudsaken är att hunden får använda näsan i någon form.

Våra valpar föds upp i vårt hem och stor vikt läggs vid att socialisera valparna genom att de får träffa många människor i olika åldrar, se olika miljöer när de blivit litet större samt träffa andra hundar. De får också bekanta sig med olika underlag, olika ljud samt åka bil och eventuellt buss. 

Vid leverans är valpen registrerad i SKK, chipmärkt, veterinärbesiktigad, avmaskad, ögonlyst och vaccinerad. En 3-årig dolda-felförsäkring ingår också. Valpen kommer få med sig ett ställbart första halsband med tillhörande koppel samt en snuttefilt, som kan bli en liten tröst för valpen den första tiden, eftersom den kommer lukta mamma och syskon. Ett valppaket med mat ingår också.

Pixy åtta veckor gammal.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 18:03

söta jamy

...
08.07 | 03:35

Hej, Vi är en familj som är intresserade av en valp. Er senaste kull ser fantastisk ut. Är alla redan tingade eller finns några kvar?
Vänliga hälsningar Jill

...
06.07 | 12:33

Blir så glad att se hur ni aktiverar och miljötränar de små, kram, kram!!!

...
02.07 | 23:15

Nawww vilka sötnosar!

...
Du gillar den här sidan