Pixy

KORAD, SE VCH, SE RallyCh, RLD N, RLD F, RLD A, RLD M, - Aussie Gården's Pixy Like Eyebright - kallas Pixy - reg.nr S62435/2007

Pixy är en röd trefärgad australian shepherdtik som är född  22/5 2007. Hon kommer från Norge. Hennes "norska" mamma är Aussie Gården's Genie In A Bottle och hennes "svenska" pappa är Mr Binks Rockefeller. Pixy är avlad för arbete, enligt hennes uppfödare, vilket visat stämma alldeles utmärkt väl.

Pixy är KORAD med 380 poäng med flest poäng på de viktigaste bitarna och en femma (högsta poäng) på skotten. Hon har också godkänd exteriörbeskrivning. En av domarna på mentaldelen tyckte att Pixy var en trevlig liten tik.

Pixy är Svensk Viltspårschampion. Hon klarade både anlagsprovet och de tre öppna klasserna direkt.

Pixy är uppflyttad till lägre sök och har ett förstapris i lydnadsklass ett samt ett andrapris lydnadsklass två.

Pixy har godkänt inträdesprov i räddning samt godkänt SBK1-prov och miljöprov.

Pixy tävlar i den högsta klassen i agility, klass 3 i både hopp- och agilityklass. Tävlade Agility-SM i lag 2010. 2009 blev hon årets agilityaussie i SASK. Samma år, 2009, blev hon årets agilityhund på Stockholms Södra BK. Hon kvalificerade sig också till Folksam Cup-finalen i agility både 2009 och 2010. Pixy har också tagit individuella SM-pinnar. Från hösten 2009 fram till hösten 2013 har agilityn fått stå tillbaka eftersom räddning och sök samt valpkullar har tagit den mesta av tiden i anspråk. Pixy kom upp i klass 3 väldigt fort, hon var drygt två år. En hund får starta i agility från ett och ett halvt års ålder.

Pixy blev KM-vinnare i largeklassen i agility på Haninge BK den 13 september 2014.

Pixy blev årets agilityhund i klass 3 på Haninge BK år 2015. Pixy vann också hoppklassen i KM agility på Haninge BK den 10 oktober 2015. Vi fick då en inteckning i "Brasses vandringspokal" Eftersom vi hade två inteckningar förut, båda genom Tazza, får vi behålla det.

Pixy kvalificerade sig till finalen i Acana cup i agility på Kungsör BK 2016. Tävlingen hade tre deltävlingar (en i januari, en i februari och den sista i mars med final direkt efteråt), med tre klasser i varje och de tio bästa ekipagen från dessa nio klasser blev kvalificerade till finalen. Det blev elva stycken till finalen eftersom det var delad tionde plats. Pixy gjorde sex nollor på dessa deltävlingar och en med fem fel. I finalen gjorde Pixy ett väldigt fint lopp och satte en nolla. Hon blev sexa av elva ekipage. 

År 2016 vann Pixy KM-titeln för largehundar i agility på Haninge BK. Hon vann agilityklassen och fick en inteckning i "Higginz vandringspris". Eftersom vi hade två inteckningar förut, en genom Pixy och en genom Tazza, får vi behålla det.

År 2017 på hösten vann Pixy KM-titeln i XL i agility på SSBK. Hon gick två nollor.

Pixy har excellent i bedömningen i öppen klass utställning samt ett CK.

Pixy har genomfört MH med 1:a på skotten.

Pixy blev hösten 2016 Mästare i rallylydnad, eftersom hon fått tre kvalificerade resultat på 90, 96 och 78 poäng. År 2017 kom det nya regler för rallylydnaden och den stora nyheten var att hundar nu kunde bli Champion i rallylydnad. Poängen för att få ett godkänt resultat och därmed ett cert i Mästarklass höjdes från 70 till 90 poäng. Pixy lyckades i början på oktober erövra sitt tredje cert och blev därmed Svensk Rallylydnadschampion!!!

Pixy gjorde den 3 april 2015 doftprov i Nose work i klass 1, eukalyptus, och blev godkänd. Hon gjorde också doftprov i klass 2, lagerblad, och blev godkänd. Lagerblad klarade hon trots att hon denna dag för första gången hade blivit introducerad med den doften. 

År 2017 blev nose work en officiell hundsport. De som klarat doftprov i eucalyptus under vissa kriterier fick sitt resultat överfört till SKK Hunddata. Pixy fick det. Däremot doftprov i lagerblad överfördes inte eftersom det tillkommit ett moment i både lagerblad och lavendel, nämligen att det ska vara störningsdofter, i båda dom klasserna.

I oktober klarade Pixy doftprov i både lagerblad och lavendel på Nynäshamns BK under dom nya premisserna.

Pixy har blivit uppflyttad till NW2 eftersom hon erhållit tre diplom i NW1 TSM. Hon tävlar med mycket bra resultat i NW2 TSM. Det är ett mycket stort hopp mellan klasserna, vilket medför att det är så mycket svårare än i NW1. Man måste klara alla doftkällorna för att få ett diplom. HIttills har det i NW2 varit totalt 8 doftkällor, 2 per sök och tiderna är ofta knappa. Det som också skiljer är att områdena många gånger är mycket större samt att det kan vara både höga gömmor (upp till 1,8 meter) och mycket låga gömmor. Flera gånger har Pixy lyckats hitta alla doftkällorna men då har matte lyckats klanta till det....

Sedan dess har Pixy fått två diplom i NW2 TSM! Hon är fantastiskt duktig - Pixy 😎

 

 

Pixy tränas i personspår. Hon är duktig och gillar det verkligen. Helt fokuserad. 

Pixy har A-höfter, armbågar u.a. och är ögonlyst ua 2015-03-12. Bett u.a. och fulltandad.

Pixy är 48,5 cm hög och väger ca 18 kg. Hon har lätt för att koppla av men lika lätt för arbete, vilket är en stor fördel.

Pixy är väldigt lättlärd och kontaktsökande, det har hon alltid varit ända från att hon var liten valp. Hon är den mest lättlärda hund jag har haft (jag har haft border collie och sheltie). Hon är lättmotiverad och lättbelönad, både vad gäller kamp och godis. Pixy älskar att arbeta.

Pixy är en väldigt kvick, alert, smidig och atletisk hund, hon kan hoppa högt - även från stillastående. I agilityn river hon väldigt sällan, det hör till undantagen.

Pixy är social och trevlig och lätt att ha att göra med, helt enkelt en väldigt bra representant för rasen!

Pixy är DNA-testad PRA genom Optigen i USA och hon är helt fri

Pixy är DNA-testad CEA genom Optigen i USA och hon är helt fri

Pixy är DNA-testad CH genom Optigen i USA och hon är helt fri

Pixy är DNA-testad HSF4, ärtflig katarakt genom Animal Health Trust i England och hon är helt fri.

Pixy kan aldrig själv utveckla de vanligaste formerna av PRA; CEA; CH eller HSF4 och aldrig heller ge detta till sina avkommor.

Pixy MDR1 +/- (bärare). MDR1 är ingen sjukdom utan en överkänslighet mot vissa läkemedel. Om man är medveten om det går det att undvika. Pixy är endast bärare.

Epilepsi har vi noggrant hört oss för om innan vi skaffade Pixy. Så långt vi vet och hört har det inte förekommit epilepsi i Pixys linjer. Vi har pratat både med SASK, Pixys uppfödare samt kennel Mr Binks i Sverige. Vi har också försäkrat oss att de hanhundar vi parat Pixy med (hittills tre stycken - 2015) inte, enligt deras ägares vetskap, har epilepsi i släkten.

 

 

 

 

 

Pixy november 2016 - Rallylydnadsmästare!
Pixy i ett moment i räddningen. Här ska hon hissas upp.
Pixy i luften!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Karin Edin | Svar 02.06.2015 08:42

Vilken vacker hund/Karin

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.10 | 18:03

söta jamy

...
08.07 | 03:35

Hej, Vi är en familj som är intresserade av en valp. Er senaste kull ser fantastisk ut. Är alla redan tingade eller finns några kvar?
Vänliga hälsningar Jill

...
06.07 | 12:33

Blir så glad att se hur ni aktiverar och miljötränar de små, kram, kram!!!

...
02.07 | 23:15

Nawww vilka sötnosar!

...
Du gillar den här sidan